Wat je leert over jezelf door gebruik van dating apps

LLiliane 8 september 2023 21:12

Dating apps zijn meer dan alleen een manier om liefde of een leuke avond te vinden. Ze kunnen ook een bron van zelfkennis zijn. Hier is wat je kunt leren over jezelf door gebruik te maken van dating apps.

De soorten mensen waar je op valt

Je swipes op Tinder, Bumble of welke app je ook gebruikt, kunnen veel openbaren over het type persoon waar je op valt. Misschien merk je dat je vaak swipet voor mensen die een bepaalde hobby delen, of die er op een bepaalde manier uitzien. Dit kan je helpen te realiseren wat je echt belangrijk vindt in een partner.

Je grenzen

Dating apps kunnen ook helpen om je grenzen te bepalen. Misschien ontdek je dat je je ongemakkelijk voelt met bepaalde gesprekken of gedragingen. Dit zijn waardevolle inzichten die je kunt gebruiken om je comfortzone te bepalen in toekomstige relaties.

Je communicatiestijl

Hoe je communiceert op dating apps kan veel zeggen over je communicatiestijl. Ben je direct en to the point, of neig je naar het poëtische en mysterieuze? Deze inzichten kunnen je helpen om je communicatiestijl in je relaties te verbeteren.

Je waarden

De mensen met wie je besluit te praten en de onderwerpen die je kiest, kunnen ook je waarden onthullen. Misschien vind je het belangrijk om een partner te hebben die ook waarde hecht aan familie, of die een passie heeft voor reizen.

Je angsten en onzekerheden

Last but not least, dating apps kunnen ook je angsten en onzekerheden onthullen. Misschien ben je bang voor afwijzing, of voel je je onzeker over je uiterlijk of persoonlijkheid. Door deze angsten en onzekerheden te erkennen, kun je werken aan zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Kortom, dating apps kunnen meer bieden dan de mogelijkheid om een partner te vinden. Ze kunnen fungeren als een spiegel die reflecteert wie je bent en wat je belangrijk vindt. Dus de volgende keer dat je swipet, neem een moment om te reflecteren op wat je acties over jezelf zeggen.

Wat je leert Beschrijving
Soorten mensen waar je op valt Je voorkeuren in potentiële partners
Je grenzen Wat je comfortabel of oncomfortabel maakt
Je communicatiestijl Hoe je communiceert met je matches
Je waarden Wat je belangrijk vindt in relaties en in het leven
Je angsten en onzekerheden Waar je je zorgen over maakt in de datingwereld

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.