4 tips voor het herkennen en vermijden van Bumble bots

FFleur 14 december 2023 07:07

Online daten kan soms een beetje riskant zijn, vooral met de opkomst van bots op dating apps zoals Bumble. Bots kunnen catfishen, spammen en in sommige gevallen zelfs persoonlijke informatie stelen. Maar wees niet bang, er zijn manieren om deze bots te herkennen en vermijden. Hier zijn vier tips om je te helpen!

Wat is een Bumble bot?

Bots op Bumble zijn nepaccounts die automatisch berichten genereren en versturen. Ze proberen vaak om persoonlijke informatie te verzamelen of je naar andere websites te leiden. Vaak zijn deze websites onveilig of vragen ze om betaling.

Herkennen van Bumble bots

Hoe herken je een bot op Bumble? Er zijn een paar duidelijke kenmerken:

  1. Onrealistische foto's – Mooie mensen zijn er natuurlijk zat op Bumble, maar als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Profielfoto's van bots zijn vaak stockfoto's of foto's van beroemdheden.
  2. Onnatuurlijke gesprekken – Bots kunnen niet echt een menselijk gesprek voeren. Ze kunnen vreemde of irrelevante berichten sturen en ze reageren misschien niet correct op je berichten.
  3. Snelheid van antwoorden – Bots reageren bijna onmiddellijk op berichten, ongeacht het tijdstip. Een menselijk persoon zou niet zo snel kunnen typen.
  4. Linkjes – Bots proberen je vaak naar een andere website te sturen door een link te delen. Klik nooit op deze links, want ze kunnen onveilig zijn.

Met deze kenmerken in gedachte, kun je gemakkelijker een Bumble bot herkennen.

4 tips om Bumble bots te vermijden

Nu we weten hoe we een bot kunnen herkennen, hoe kunnen we ze dan vermijden? Hier zijn vier tips:

  1. Wees voorzichtig met wie je matcht – Swipe niet met iedereen naar rechts. Als het profiel nep lijkt, swipe dan naar links.
  2. Geef geen persoonlijke informatie – Geef nooit je persoonlijke informatie aan je matches, vooral niet als je denkt dat het een bot kan zijn.
  3. Meld verdachte accounts – Als je denkt dat je match een bot is, meld dit dan bij Bumble. Ze kunnen het account dan onderzoeken en eventueel verwijderen.
  4. Gebruik de verificatiefunctie van Bumble – Bumble heeft een verificatiefunctie die gebruikers vraagt om een specifieke pose na te doen voor een foto. Dit helpt om bots te voorkomen.

Met deze tips kun je veiliger daten op Bumble en voorkomen dat je het slachtoffer wordt van Bumble bots.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.