6 tips voor het starten van een gesprek op een dating app

FFleur 16 september 2023 11:21

Online daten kan een uitdaging zijn, vooral het starten van een gesprek. Maar maak je geen zorgen! Hier zijn zes tips die je kunnen helpen om het ijs te breken en dat gesprek op gang te brengen op je favoriete dating app.

Tip 1: Kies de juiste openingszin

De beste openingszinnen voor dating apps zijn degenen die opvallen, passen bij je persoonlijkheid en aansluiten bij de persoon die je benadert. Bijvoorbeeld, als de persoon in zijn of haar profiel heeft vermeld dat ze houden van wandelen, kun je starten met iets als: 'Ik zie dat je van wandelen houdt, heb je een favoriete route?'.

Tip 2: Maak gebruik van hun profiel

Een goed profiel is een goudmijn aan informatie. Gebruik deze informatie om vragen te stellen en toon interesse in hun hobby’s, favoriete boeken, films, of reisbestemmingen.

Tip 3: Wees jezelf

Het is belangrijk om authentiek te zijn in je berichten. Probeer niet iemand anders te zijn, omdat dit later problemen kan opleveren als je besluit elkaar in het echt te ontmoeten.

Tip 4: Blijf positief

Niemand houdt van negativiteit, vooral niet in een eerste gesprek. Probeer altijd positief en optimistisch te blijven, zelfs als het gesprek niet gaat zoals je had gehoopt.

Tip 5: Gebruik humor

Humor is een geweldige manier om het ijs te breken en een positieve toon te zetten voor het gesprek. Maar let op, probeer niet te hard te zijn en blijf weg van controversiële onderwerpen.

Tip 6: Stel open vragen

Open vragen kunnen een gesprek gaande houden en laten zien dat je geïnteresseerd bent in de andere persoon. Hieronder vind je enkele voorbeelden van open vragen die je kunt stellen.

Vragen Waarom ze werken
Wat is je favoriete boek en waarom? Het vraagt om een persoonlijke reactie en kan leiden tot een diepgaand gesprek.
Heb je ooit gereisd naar...? Het biedt de mogelijkheid om over ervaringen en herinneringen te praten.
Wat vind je het leukste aan je werk? Het laat zien dat je geïnteresseerd bent in hun dagelijks leven.

Met deze tips in de hand, ben je nu klaar om succesvol te zijn in je online dating gesprekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.