Coffee Meets Bagel: een unieke aanpak in online daten

NNine 12 september 2023 15:02

Zoek je naar een alternatief voor de standaard swipe-gebaseerde dating apps? Dan is Coffee Meets Bagel (CMB) misschien iets voor jou. Deze app, die groot werd in Amerika, begint ook in Nederland aan populariteit te winnen. Maar wat maakt Coffee Meets Bagel anders, en is het de moeite waard om het te proberen? In dit artikel duiken we diep in de wereld van CMB.

Wat is Coffee Meets Bagel?

Coffee Meets Bagel is een dating app die in 2012 werd gelanceerd door drie zussen in New York. In tegenstelling tot apps zoals Tinder of Bumble, waarbij je potentiële matches kunt beoordelen door te swipen, biedt CMB je elke dag een beperkt aantal 'Bagels' aan – dit zijn je potentiële matches.

Hoe werkt Coffee Meets Bagel?

Coffee Meets Bagel werkt met een uniek match systeem. Elke dag om 12:00 krijg je 'bagels' voorgeschoteld, die zijn geselecteerd op basis van jouw voorkeuren en de gegevens die je invult op je profiel. Deze bagels moet je binnen 24 uur liken of passen. Zodra er een wederzijdse like is, kan het chatten beginnen.

Coffee Meets Bagel versus Tinder

Hieronder een vergelijking tussen Coffee Meets Bagel en Tinder.

Coffee Meets Bagel Tinder
Lanceerdatum 2012 2012
Matchmaking Beperkt aantal 'bagels' per dag op basis van jouw voorkeuren Onbeperkt swipen door profielen
Berichten sturen Alleen na een wederzijdse like Alleen na een wederzijdse match
Prijs Gratis met premium opties Gratis met premium opties

Is Coffee Meets Bagel gratis?

Ja, je kunt Coffee Meets Bagel gratis gebruiken. Er zijn echter ook premium opties beschikbaar, die je toegang geven tot extra functies, zoals het bekijken van wanneer je berichten zijn gelezen.

Coffee Meets Bagel in Nederland

Coffee Meets Bagel is nog niet zo bekend in Nederland als in Amerika, maar het gebruikersaantal groeit gestaag. De feedback van Nederlandse gebruikers is over het algemeen positief, met vele succesverhalen van stellen die elkaar hebben ontmoet via CMB.

Coffee Meets Bagel biedt een uniek alternatief voor swipe-gebaseerde dating apps. Het kan even wennen zijn aan de beperkte aantal matches per dag, maar dit zorgt er juist voor dat je meer aandacht besteedt aan de profielen die je voorgeschoteld krijgt. Of Coffee Meets Bagel dé app voor jou is, hangt uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeur en wat je zoekt in online daten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.