Vriendschap zoeken op dating apps: kan dat?

FFleur 15 september 2023 17:07

Een vraag die vaak naar voren komt in gesprekken over online daten, is of het ook mogelijk is om vriendschappen te vinden op dating apps. Het antwoord is ja, dat kan absoluut! Hoewel de meeste mensen dating apps gebruiken om een romantische partner te vinden, zijn er ook veel mensen die ze gebruiken om nieuwe vrienden te maken. Er zijn zelfs specifieke dating apps die zich richten op het vinden van vriendschappen.

Het zoeken naar vriendschap op dating apps

Misschien vraag je je af waarom iemand een dating app zou gebruiken om vrienden te maken. Het antwoord is simpel: gemak. Net zoals het gemakkelijker is om een date te vinden op een dating app, is het ook makkelijker om vrienden te vinden. Je kunt mensen ontmoeten die je anders misschien nooit zou tegenkomen en je hebt de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij. Maar er zijn ook uitdagingen: het navigeren door de 'dating' interface en de mogelijke misverstanden die kunnen ontstaan doordat mensen verschillende intenties hebben op deze apps.

Beste dating apps voor vriendschap

Er zijn een aantal dating apps die meer gericht zijn op het vinden van vriendschappen dan andere. Hier zijn enkele van de beste:

  • Bumble BFF: Dit is een functie van de populaire dating app Bumble. Als je BFF-mode activeert, match je alleen met mensen van hetzelfde geslacht die ook op zoek zijn naar vrienden.

  • Hey! VINA: Deze app is speciaal gemaakt voor vrouwen die op zoek zijn naar nieuwe vriendinnen. Je vult een quiz in over je persoonlijkheid en interesses en de app matcht je vervolgens met gelijkgestemde vrouwen.

  • Patook: Deze app beschrijft zichzelf als 'strikt platonisch' en heeft een zero-tolerance beleid tegen flirterige berichten. Het is een geweldige app voor mensen die op zoek zijn naar pure vriendschappen.

Tips voor het maken van vrienden op dating apps

Als je van plan bent om dating apps te gebruiken om vrienden te maken, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden:

  1. Wees duidelijk over je intenties: Laat in je profiel weten dat je op zoek bent naar vriendschap, niet naar romantiek.

  2. Stel persoonlijke grenzen: Het is belangrijk om vanaf het begin duidelijke grenzen te stellen over wat je wel en niet comfortabel vindt.

  3. Wees geduldig: Het kan even duren voordat je de juiste mensen vindt. Geef niet op na een paar mislukte pogingen.

Het zoeken naar vriendschap op dating apps is zeker mogelijk. Het vergt misschien wat meer moeite dan het vinden van een date, maar de beloning kan het zeker waard zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.