Top 5 tips voor het benaderen van matches na een lange stilte

FFleur 26 februari 2024 07:06

Soms kan het online daten even tegen zitten. Je hebt een aantal leuke matches, maar op de één of andere manier is het gesprek stil komen te liggen. De vraag is: hoe pak je dit dan weer op? In dit artikel delen we de top 5 tips om het gesprek weer op gang te brengen met je matches na een lange stilte.

1. Begin met een luchtige opmerking

Een zware of diepgaande opening kan soms te veel zijn. Begin daarom met een luchtige opmerking. Misschien iets over een recente gebeurtenis, een grappig feitje of iets anders dat niet te serieus is. De kans is groter dat je een reactie krijgt en vanuit daar kun je het gesprek weer opbouwen.

2. Vraag om een update

Mensen vinden het vaak leuk om te praten over wat ze recentelijk hebben gedaan. Vraag om een update van hun leven. Dit kan een goede manier zijn om het gesprek weer op gang te krijgen en het laat zien dat je geïnteresseerd bent in hun leven.

3. Verontschuldig je voor de stilte

Als je een tijdje niets van je hebt laten horen, kan het goed zijn om je hiervoor te verontschuldigen. Zeg iets als 'Sorry dat ik een tijdje stil ben geweest, het was nogal hectisch.' Dit toont aan dat je de stilte erkent en bereid bent om het gesprek weer op te pakken.

4. Herinner hen aan een positief gesprek

Heb je in het verleden een goed gesprek met ze gehad? Haal dit dan aan. Dit kan zowel een positief gevoel oproepen als de deur openen naar nieuwe gespreksonderwerpen.

5. Stel open vragen

Probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen. Dit moedigt de ander aan om meer te vertellen en houdt het gesprek gaande.

Hieronder vind je een handige tabel met enkele voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om het gesprek weer op gang te brengen:

Situatie Voorbeeld zin
Begin met een luchtige opmerking 'Hey, heb je al die nieuwe serie op Netflix al gezien?'
Vraag om een update 'Wat heb je de laatste tijd allemaal gedaan?'
Verontschuldig je voor de stilte 'Sorry dat ik een tijdje stil ben geweest, het was nogal hectisch.'
Herinner hen aan een positief gesprek 'Weet je nog dat we het hadden over die ene band?'
Stel open vragen 'Wat voor boeken lees je de laatste tijd?'

Hopelijk hebben deze tips je geholpen en kun je het gesprek weer op gang brengen. Onthoud: het belangrijkste is dat je jezelf bent en dat je oprecht interesse toont in de ander.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.