Tinder Plus of Tinder Gold? Beste tips voor een keuze

LLiliane 10 september 2023 18:12

Als je op zoek bent naar een betere ervaring op Tinder, zou je kunnen overwegen om te upgraden naar Tinder Plus of Tinder Gold. Maar welke moet je kiezen? In dit artikel nemen we de voordelen en nadelen van beide opties door en geven we je tips voor het maken van de juiste keuze.

Wat is het verschil tussen Tinder Plus en Tinder Gold?

Tinder Plus en Tinder Gold zijn betaalde upgrades voor de standaard Tinder-app. Beide bieden verschillende voordelen, zoals onbeperkt 'likes', 'boosts', 'super likes', en de mogelijkheid om je locatie te veranderen. Het grootste verschil tussen de twee is dat Tinder Gold je ook toegang geeft tot de 'See Who Likes You'-functie, waarmee je kunt zien wie jou leuk vindt voordat je naar rechts veegt.

Voordelen van Tinder Plus

Tinder Plus biedt verschillende voordelen. Hier zijn de belangrijkste:

 • Onbeperkt 'likes': Met Tinder Plus kun je zoveel 'likes' geven als je wilt, wat betekent dat je niet beperkt bent tot het standaard aantal van de gratis versie van Tinder.

 • 'Boosts' en 'Super Likes': Met Tinder Plus krijg je elke maand een gratis 'boost' en vijf 'super likes' per dag. Een 'boost' verhoogt je profiel in de zoekresultaten van anderen voor een periode van 30 minuten, waardoor je meer zichtbaarheid krijgt. Een 'super like' is een manier om te laten zien dat je iemand echt leuk vindt.

 • Controle over je locatie: Met Tinder Plus kun je je locatie veranderen, wat handig kan zijn als je op vakantie gaat of als je in een andere stad woont.

 • 'Rewind' functie: Met deze functie kun je een 'like' of 'dislike' ongedaan maken als je per ongeluk de verkeerde kant op hebt geveegd.

Nadelen van Tinder Plus

Ondanks de voordelen heeft Tinder Plus ook een paar nadelen. Hier zijn de voornaamste:

 • Kosten: Tinder Plus is aanzienlijk duurder dan de gratis versie van Tinder. Je moet beslissen of de extra functies het geld waard zijn.

 • Geen 'See Who Likes You'-functie: Met Tinder Plus kun je niet zien wie jou leuk vindt voordat je naar rechts veegt. Dit is een functie die alleen beschikbaar is voor gebruikers van Tinder Gold.

Voordelen van Tinder Gold

Tinder Gold bevat alle functies van Tinder Plus, plus een paar extra's. Hier zijn de voordelen van Tinder Gold:

 • 'See Who Likes You'-functie: Met deze functie kun je zien wie jou leuk vindt voordat je naar rechts veegt. Dit kan je veel tijd besparen, omdat je niet door alle profielen hoeft te bladeren.

 • Meer 'boosts' en 'super likes': Met Tinder Gold krijg je elke maand twee gratis 'boosts' en vijf 'super likes' per dag.

 • 'Top Picks'-functie: Deze functie toont je elke dag een selectie van profielen die volgens het algoritme van Tinder goed bij jou passen.

Nadelen van Tinder Gold

Net als Tinder Plus heeft ook Tinder Gold een paar nadelen. Hier zijn de voornaamste:

 • Kosten: Tinder Gold is nog duurder dan Tinder Plus. Je moet beslissen of de extra functies het geld waard zijn.

 • Mogelijke overweldiging: Het zien van alle mensen die jou leuk vinden, kan overweldigend zijn en het kan moeilijk zijn om te kiezen wie je terug wilt 'liken'.

Beste tips om te kiezen tussen Tinder Plus en Tinder Gold

Het kiezen tussen Tinder Plus en Tinder Gold kan lastig zijn. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van je keuze:

 1. Bepaal je budget: Tinder Gold is duurder dan Tinder Plus, dus je moet beslissen hoeveel je bereid bent uit te geven aan de app.

 2. Overweeg je behoeften: Als je vooral geïnteresseerd bent in de mogelijkheid om te zien wie jou leuk vindt zonder dat je hoeft te swipen, dan is Tinder Gold de beste keuze voor jou. Als je deze functie niet zo belangrijk vindt en je wilt gewoon meer 'likes', 'boosts', en de mogelijkheid om je locatie te wijzigen, dan is Tinder Plus waarschijnlijk voldoende.

 3. Probeer beide: Als je het je kunt veroorloven, kun je overwegen om zowel Tinder Plus als Tinder Gold een maand lang te proberen om te zien welke je het beste bevalt. Je kunt op elk moment opzeggen, dus je zit nergens aan vast.

Uiteindelijk komt de keuze tussen Tinder Plus en Tinder Gold neer op je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Meer artikelen