Swipe-moe? Zo blijf je gemotiveerd tijdens het online daten

FFleur 12 september 2023 23:22

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn in de wereld van online daten. Misschien herken je het gevoel wel: je bent swipe-moe. De eindeloze stroom van gezichten en profielen lijkt wel een muur waar je niet overheen lijkt te komen. Maar wees gerust, je bent niet alleen. Er zijn genoeg mensen die hetzelfde voelen en daarom gaan we je vandaag helpen om weer die motivatie te vinden en om het online daten weer leuk te maken.

Wat is swipe-moeheid?

Swipe-moeheid, ook wel bekend als 'dating app burnout', is een fenomeen dat veel voorkomt bij gebruikers van dating apps. Het is het gevoel van vermoeidheid, frustratie en soms zelfs desinteresse dat kan ontstaan na het constant gebruiken van dating apps zoals Tinder, Bumble, Hinge en anderen. Vooral het eindeloze 'swipen' kan zorgen voor een gevoel van demotivatie.

Hoe blijf je gemotiveerd tijdens het online daten?

Hier zijn enkele tips om je motivatie tijdens het online daten hoog te houden:

  1. Stel realistische verwachtingen: Niet iedereen die je tegenkomt op een dating app is jouw ideale partner. Het is belangrijk om dit te beseffen en realistische verwachtingen te hebben.
  2. Neem regelmatig pauzes: Het is niet nodig om constant te swipen. Gun jezelf de tijd om even te ontspannen en iets anders te doen. Zo houd je het leuk.
  3. Focus op kwaliteit, niet op kwantiteit: Het gaat er niet om hoeveel matches je hebt, maar om de kwaliteit van de matches. Probeer echt contact te maken met de mensen die je interessant vindt.
  4. Blijf positief: Online daten kan frustrerend zijn, maar probeer altijd positief te blijven. Een positieve houding kan veel verschil maken.

Hoe maak je online daten leuker?

Naast het blijven gemotiveerd, is het ook belangrijk om online daten leuk te houden. Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

  • Probeer verschillende dating apps uit: Elk platform heeft zijn eigen unieke kenmerken en publiek. Door verschillende apps uit te proberen, kan je misschien een platform vinden dat beter bij je past.
  • Wees creatief met je profiel: Laat je persoonlijkheid zien in je profiel. Wees eerlijk, maar ook speels en creatief. Dit maakt het swipen leuker voor anderen, maar ook voor jezelf.
  • Begin gesprekken op een originele manier: Zeg niet gewoon 'hoi', maar probeer een interessante vraag te stellen of een grappige opmerking te maken. Zo wordt het gesprek meteen een stuk leuker.

Hoe houd je het vol op dating apps?

Een belangrijke factor in het omgaan met swipe-moeheid is volhouden. Hier zijn enkele tips om het vol te houden op dating apps:

  1. Maak gebruik van de instellingen: Veel dating apps hebben instellingen waarmee je kunt aangeven wat je zoekt. Maak hier gebruik van om de hoeveelheid profielen die je te zien krijgt te beperken.
  2. Ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit: Zoals eerder vermeld, gaat het niet om hoeveel matches je hebt, maar om de kwaliteit van de matches. Neem de tijd om de profielen goed te bekijken en een goede keuze te maken.
  3. Wees geduldig: Het kan soms even duren voordat je een match vindt die echt bij je past. Geef niet op en heb geduld, de juiste match komt vanzelf.

Het is belangrijk om te onthouden dat online daten een hulpmiddel is, geen doel op zich. Het belangrijkste is dat je jezelf blijft en plezier hebt in het proces.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.