De beste tijdstippen om actief te swipen op dating apps

LLiliane 13 augustus 2023 20:26

Als je ooit een dating app hebt gebruikt, weet je hoe verslavend het kan zijn om naar links of rechts te swipen. Maar wist je dat er specifieke tijdstippen zijn waarop je meer kans maakt om een match te scoren? Laten we eens kijken naar de beste tijdstippen om actief te swipen op dating apps.

Piekuren op dating apps

Dating apps hebben hun eigen 'spitsuren'. Dit zijn de tijden waarop de meeste mensen actief zijn op de app. Uit onderzoek blijkt dat er bepaalde tijdstippen zijn waarop de activiteit op de app piekt.

Zo zijn de piekuren op dating apps meestal:

  • 's Ochtends tussen 7:00 en 9:00
  • 's Middags tussen 12:00 en 14:00
  • 's Avonds tussen 19:00 en 22:00

Deze tijdstippen komen overeen met de gebruikelijke routines van mensen: voordat ze naar hun werk gaan, tijdens de lunchpauze en na het avondeten.

Beste dagen om te swipen

Naast de piekuren zijn er ook beste dagen om te swipen. Zo blijkt zondag de populairste dag te zijn om te swipen, gevolgd door maandag. De zondagavond is met name populair.

Je eigen swipe-tijdstippen ontdekken

Het is nuttig om de piekuren en dagen te kennen, maar het is ook belangrijk om je eigen 'swipe-tijdstippen' te ontdekken. Houd in de gaten wanneer je de meeste matches krijgt en pas je swipe-gedrag daarop aan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.