De beste tijden om te swipen: piekuren op dating apps

NNine 29 augustus 2023 07:07

Het maximale uit je swipes halen bij het daten online kan soms gelijk staan aan het spelen van een strategisch spel. Je moet weten wanneer de piekuren zijn, wanneer de meeste mensen online zijn en wanneer je de kans hebt om je beste match te vinden. In dit artikel richten we ons op de populairste dating apps: Tinder, Bumble en Hinge, en onderzoeken we de beste tijden om te swipen.

Piekuren op Tinder

Tinder, een van de meest populaire dating apps, bereikt zijn piek meestal rond 21.00 uur. Uit onderzoek blijkt dat de activiteit op Tinder op maandag en dinsdag toeneemt, met een piek op dinsdagavond. Het is echter niet alleen de avond die druk is. De meeste gebruikers swipen ook rond lunchtijd, rond 12.00 uur.

Populaire tijden op Bumble

Bumble, een andere populaire app, toont een ander patroon. Bumble-gebruikers zijn het meest actief tussen 20.00 en 22.00 uur, en dat elke dag van de week. Het blijkt ook dat zondag een bijzonder populaire dag is voor Bumble-gebruikers.

Drukste tijden op Hinge

Hinge, een app die zich richt op het opbouwen van diepere connecties, heeft piekuren tussen 20.00 en 21.00 uur. Het is ook interessant om op te merken dat Hinge-gebruikers bijzonder actief zijn op zondagavond.

Hoe de piektijden te gebruiken?

Nu je deze informatie hebt, hoe kun je deze dan gebruiken om je kansen op een match te vergroten? Hier zijn enkele tips:

  • Swipen tijdens piekuren: Als je wilt matchen met zoveel mogelijk mensen, is het logisch om te swipen tijdens de piekuren. Er zijn dan meer mensen online, waardoor de kans dat je een match krijgt groter is.

  • Wees selectief: Hoewel het verleidelijk kan zijn om naar rechts te swipen op iedereen die je ziet tijdens de piekuren, is het belangrijk om selectief te blijven. Swipe alleen naar rechts op degenen die je echt interessant vindt.

  • Stuur onmiddellijk een bericht: Als je een match hebt, wacht dan niet om een bericht te sturen. Het is het beste om het gesprek te beginnen terwijl je nog vers in het geheugen van de ander zit.

Om het allemaal samen te vatten, hier is een handige tabel:

Dating App Piekuren
Tinder Dinsdag om 21.00 uur, dagelijks om 12.00 uur
Bumble Dagelijks tussen 20.00 en 22.00 uur, Zondag
Hinge Dagelijks tussen 20.00 en 21.00 uur, Zondagavond

Het kennen van de piekuren op dating apps kan het difference maken tussen het hebben van talloze matches of het worstelen om er maar een paar te krijgen. Gelukkig hebben we nu deze informatie om ons te helpen het meeste uit onze online dating ervaring te halen.

Meer artikelen