Datingterminologie: van benching tot breadcrumbing

NNine 25 augustus 2023 18:32

In de wereld van het daten zijn er veel termen en uitdrukkingen die soms wat verwarrend kunnen zijn. Daarom hebben we een uitgebreide gids samengesteld om enkele van deze moderne datingtermen uit te leggen. Vandaag gaan we het hebben over 'benching' en 'breadcrumbing'.

Wat is 'benching'?

Benching is een term die gebruikt wordt om een specifiek datinggedrag te beschrijven. Het verwijst naar de praktijk waarbij een persoon, met wie je aan het daten bent of geïnteresseerd in bent, je 'op de bank' zet. Dit betekent dat ze je warm houden voor 'als het hen uitkomt' zonder zich echt te binden aan een relatie.

Dit kan bijvoorbeeld zijn dat ze sporadisch contact met je onderhouden, maar nooit echt een volgende stap zetten. Het kan ook betekenen dat ze je af en toe vragen om af te spreken, maar nooit echt de moeite nemen om een serieuze relatie met je op te bouwen.

Wat is 'breadcrumbing'?

Breadcrumbing is een ander datingfenomeen dat verwijst naar het 'uitstrooien van broodkruimels'. Dit betekent dat een persoon je aan het lijntje houdt door je sporadisch aandacht te geven in de vorm van berichten of likes op social media, maar nooit echt de stap zet naar een echte date of relatie.

Dit kan heel frustrerend zijn, omdat de persoon die de 'broodkruimels' uitstrooit vaak heel charmant en aantrekkelijk kan zijn, en het kan moeilijk zijn om te stoppen met hopen op meer.

Tabel: Benchig versus Breadcrumbing

Term Betekenis
Benching Iemand 'op de bank' zetten en sporadisch contact onderhouden zonder echt een relatie aan te gaan
Breadcrumbing Iemand aan het lijntje houden door sporadisch aandacht te geven zonder naar een echte date of relatie te streven

Het is belangrijk om te beseffen dat dit soort gedragingen niet gezond zijn in een relatie. Als je merkt dat je het slachtoffer bent van benching of breadcrumbing, is het misschien tijd om te overwegen of deze persoon wel echt het beste met je voorheeft.

In ieder geval, houd altijd in gedachten dat je het verdient om met respect behandeld te worden en dat er iemand is die je zal waarderen voor wie je bent, zonder spelletjes te spelen. Onthoud dat dating leuk zou moeten zijn, geen bron van stress en onzekerheid.

Meer artikelen