Dating app etiquette: do's en don'ts voor nieuwkomers

LLiliane 19 augustus 2023 09:16

Ben je nieuw in de wereld van dating apps en weet je niet zo goed hoe je je moet gedragen? Geen zorgen, dit artikel is hier om je te helpen! Hier volgen enkele do's en don'ts van dating app etiquette voor nieuwkomers.

De do's

  1. Wees eerlijk: Gebruik echte foto's en ware informatie op je profiel. Niets is zo teleurstellend als ontdekken dat iemand niet is wie hij/zij beweert te zijn.
  2. Lees de profielen van anderen volledig: Voordat je iemand een bericht stuurt, lees zijn/haar profiel volledig. Dit kan je helpen om een beter gesprek te voeren en laat zien dat je echt geïnteresseerd bent.
  3. Respecteer de ander: Onthoud dat de persoon aan de andere kant van het scherm een echt persoon is met gevoelens. Wees altijd respectvol en vriendelijk.

De don'ts

  1. Stuur geen ongepaste berichten: Vermijd seksueel expliciet taalgebruik tenzij het duidelijk is dat de ander hiermee akkoord is.
  2. Negeer niet zomaar berichten: Als je niet geïnteresseerd bent in iemand, is het beter om dit vriendelijk te laten weten in plaats van zijn/haar berichten te negeren.
  3. Liegen: Liegen over jezelf kan op de lange termijn alleen maar problemen veroorzaken.

Hier is een tabel die deze punten samenvat:

Do's Don'ts
Wees eerlijk Stuur geen ongepaste berichten
Lees de profielen van anderen volledig Negeer niet zomaar berichten
Respecteer de ander Liegen

Onthoud dat deze regels zijn bedoeld om de ervaring op dating apps prettiger te maken voor iedereen. Als je je aan deze etiquette houdt, zul je waarschijnlijk een veel betere ervaring op dating apps hebben.

Meer artikelen