5 dingen die je niet moet doen op een eerste date na een app match

LLiliane 31 augustus 2023 16:12

In het tijdperk van digitale communicatie en dating apps, is de eerste fysieke ontmoeting een belangrijk moment dat de toon zet voor een potentieel toekomstige relatie. Maar hoe zorg je ervoor dat deze eerste date succesvol verloopt en dat je niet dezelfde fouten maakt als zovele anderen? In dit artikel geven we je vijf belangrijke tips over wat je absoluut niet moet doen op je eerste date na een match op een dating app.

Gebruik je telefoon niet

De eerste fout die je absoluut moet vermijden is te veel aandacht besteden aan je telefoon. Niets is onbeleefder dan constant op je telefoon kijken terwijl iemand tegen je praat. Het toont een gebrek aan respect en interesse voor je date, en het kan de andere persoon het gevoel geven dat je niet echt geïnteresseerd bent in hen.

Heb geen verwachtingen

Een andere fout die velen maken is het hebben van te hoge verwachtingen. Onthoud dat niemand perfect is, en dat geldt ook voor de persoon die je hebt ontmoet via de dating app. Probeer open te staan voor de ervaring en laat je niet leiden door de verwachtingen die je hebt opgebouwd door hun online profiel.

Praat niet over je ex

Het is een klassieke fout om over je ex te praten tijdens een eerste date. Het kan de indruk wekken dat je nog steeds aan je ex denkt, of erger nog, dat je nog niet over hen heen bent. Het is beter om jezelf te concentreren op het heden en de persoon die voor je zit.

Vermijd negativiteit

Negativiteit kan een eerste date snel ruïneren. Probeer altijd het gesprek licht en positief te houden. Reageer niet negatief op elk onderwerp en vermijd het kritiseren van anderen. Het is altijd beter om een positieve en optimistische houding te hebben.

Wees niet te opdringerig

Tot slot, wees niet te opdringerig. Respecteer de ruimte en de grenzen van de ander. Het is belangrijk om niet te snel te willen gaan en de ander de tijd te geven om je beter te leren kennen.

Onthoud deze vijf tips voor je volgende eerste date na een match op een dating app. Hier is ook een handige tabel voor je:

Wat niet te doen Waarom
Gebruik je telefoon niet Het toont een gebrek aan respect en interesse
Heb geen verwachtingen Niemand is perfect, ook je match niet
Praat niet over je ex Het kan de indruk wekken dat je nog niet over hen heen bent
Vermijd negativiteit Negativiteit kan een eerste date snel ruïneren
Wees niet te opdringerig Respecteer de ruimte en de grenzen van de ander

Onthoud, het belangrijkste is om jezelf te zijn en te genieten van de ervaring.

Meer artikelen