4 verrassende feiten over het matchen op Tinder

NNine 24 augustus 2023 17:32

We leven in een tijdperk waarin online daten de norm is geworden en Tinder is ongetwijfeld een van de meest populaire dating apps. Het platform heeft de manier waarop we daten volledig veranderd en heeft ons toegestaan om mensen te ontmoeten die we anders misschien nooit zouden hebben ontmoet. In dit artikel gaan we dieper in op enkele verrassende feiten over het matchen op Tinder.

Feit 1: Het algoritme van Tinder

Wat veel mensen niet weten, is dat Tinder een geheim algoritme heeft dat bepaalt wie je ziet en wie jou ziet. Dit algoritme houdt rekening met factoren als de locatie, de leeftijd, de gemeenschappelijke vrienden en de interesses die u en uw potentiële match delen. Het kijkt ook naar je 'swipe'-patroon en past de selectie van profielen die je ziet dienovereenkomstig aan.

Feit 2: Mannen en vrouwen swipen anders

Uit onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen op een heel verschillende manier swipen op Tinder. Over het algemeen blijkt dat mannen veel minder selectief zijn in hun keuze, terwijl vrouwen vaak veel kritischer zijn en minder vaak naar rechts swipen.

Geslacht Percentage rechts swipes
Mannen 60%
Vrouwen 20%

Feit 3: De beste tijd om te swipen

Het lijkt misschien onbelangrijk, maar de tijd van de dag kan een grote invloed hebben op het aantal matches dat je krijgt. De meeste mensen gebruiken Tinder in de avonduren, waardoor dit het beste moment is om te swipen als je meer zichtbaarheid wilt.

Feit 4: De foto is belangrijk, maar niet alles

Hoewel het waar is dat de foto het eerste is wat mensen zien, blijkt uit onderzoek dat een goede bio net zo belangrijk kan zijn. Een aantrekkelijke foto kan de aandacht trekken, maar een goede bio kan de deal sluiten. Maak dus zeker tijd vrij om na te denken over wat je in je bio zet.

Deze feiten zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om het matchen op Tinder. Het belangrijkste is om authentiek te blijven, te luisteren naar je intuïtie en vooral plezier te hebben in het proces.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.